söndag 6 januari 2008

Bangkok

De sista 2 dagarna hos pappa tillbringade vi på Jomtien beach. Vi solar,badar och slöar.
Den 4 januari åkte vi till Bangkok. Vi hade beställt taxin till kl. 08,00 men den kom 09,00! Typiskt Thailand, det är inte så noga med tiden, thai time, de ler lite så är det ur världen.

Vi gillar Bangkok. Det är många som tycker staden är för jobbig med värmen, avgaserna och allt folk, men det är det vi gillar. Stöket.
Vi bor i Sukhumvit området på Soi 7. Hotellet är helt ok.
Första kvällen besöker vi Patong nightmarket. Vilken soppa ! Andra dagen shoppade vi, sen vilade vi några timmar på hotellet innan vi åkte till Koh San Road. Nathalie skulle tona håret och klippa sig och medan vi väntade på henne tog Pher och jag en timmas fotmassage. Det är underbart skönt för trötta fötter.
På Kho San Road är det lite flumstil.
Vi käkade lite av varje från alla stånd på gatan och allt är så gott.

Nathalie & Pher i glasbottenbåten
Sista dagen i Bangkok var vi på Under Waterworld. Det är ett jätte stort akvarium med massor av ”hitta nemo”fiskar och andra djur från havet. Vi åkte glasbotten båt inne i ett akvarium, där det b.la. fanns haj och rockor.

När vi efter drygt 3 timmar var klara på akvariet åkte vi till ett ställe som heter Viktory monument, (inte mycket att se). Jag vill så gärna åka till ett tempel också innan dagen var slut men det verkade vara smått omöjligt. Trafiken är så tät vid denna tid på dagen och de flesta taxichaufförer vill inte ens köra oss. Det tar för lång tid. Vi kan sitta i taxin 30 minuter och har kanske åkt 1,5 till 2 km. Det slutar med att vi hoppar av taxin vid en skytrain station och tar tåget tillbaka till hotellet.(skytrain går över staden). Det är ett smidigt sätt att åka på.

Hej so long från oss !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar