tisdag 15 december 2009

På väg till Kho Lipe

Nu är det ett tag sedan vi skrev för vi har inte haft tillgång till internet.
När vi var ute med pappa och Pia och käkade härom kvällen var vi på ett typiskt Thaiställe.
Det var nästan bara vi som var "utlänningar". Borden vi satt vid var som diskbänkar i rostfritt med nedsänkta bordsgrillar. Vi tog mat i en stor buffé där all mat var rå. Sen grillade och kokte vi allt vid bordet. Först var vi lite tafatta men när vi väl fattade hur vi skulle göra var det kanonbra.
Köttet var marinerat, kyckling, fläsk eller oxkött samt olika korvar, räkor, krabba, fisk och massor av olika tillbehör.
Hela kalaset för 4 vuxna och 1 barn kostade med öl och dricka ca 230 kr.
Pia och Pinglan
Nu har vi anänt till Kho Lipe. Flygresa från Bangkok till Hat Yai sen buss 13 mil till Pakbara och där blev i akterseglade.
En natt i Pakbara fick det bli, det var väl ok men inget särskilt kul ställe att vara på.
Vi promenerade längs beachen på kvällen och stannade till vid ett matställe där vi fick den godaste mat vi fått hittills på denna resan. 3 rätter mat med 2 vatten och 2 melonshaker gick på 45 kr. Att vi fick 3 rätter berodde på språkstörningar!! men gott va det och allt gick åt.

Pattaya Beach på Kho Lipe

Nu är vi som sagt på Kho Lipe. 3 timmar rakt ut från Pakbara med sreedboat.
Här är hur fint som helst. Vit sand och kristallklart vatten. Vi har badat hela eftermiddagen, vattnet är ljummet. Våra albylliknande kroppar börjar nu anta en kräftliknande färg.

So long från the smiling land !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar