lördag 7 januari 2012

Pattaya igen

Ja nu börjar denna resa dra ihop sig mot sitt slut, denna elfte resa till Landet of Smile. Visst har vi några dagar till som vi måste utnyttja till 100% och njuta av!


Thailand 2011-2012
Härligt goda och färska frukter
Det var tråkigt att vädret inte ville som vi denna gången för vi hade planerat att vara på Kho Samui de här sista dagarna eftersom vi aldrig varit där tidigare. Men mycket regn i söder är det och vi ser på nyheterna på TV och i tidningarna att det är översvämningar i södra Thailand nu. Så det kändes mest rätt att ta oss upp mot Bangkok igen och försöka få solen tillbaka.
Sedan vi kom till Pattaya har det varit en blandning mellan regn och sol, lite hit och lite dit.

Den dagen vi kom hit (2 jan) åt vi frukost buffé på Lek hotell. Det skulle vi nog inte gjort för Pher fick antagligen något i sig som inte var av bästa sort? Buffé är ju bland det dummaste att äta eftersom temperaturen inte hålls som den ska, varken på det varma eller kalla.
Men vi äter nästan allt och överallt och det straffar sig ibland. Kan kanske tyckas lite orutinerat av oss och speciellt av mig att göra det men att äta och njuta av det goda ska man göra men ALDRIG titta in i köket eller bakom kulisserna!
Han har fått en liten påse piller i diverse kulörer och vätske ersättning men har inte lyckats få full kontroll över tarmarna än i alla fall, kramperna och det onda har släppt som tur är. Vi får hålla oss inom rimliga gränser från "skithuset" om jag säger så!

En kväll var vi på PS Super Bowl och spelade 4 serier. Det var jämnt mellan oss men jag vann tyvärr ingen, jag ledde ett tag i första men då var det fel på Phers klot eller nåt !!!??? Ja ja ...
En annan av kvällarna var vi på Hard Rock Café, det var inget särskilt kul ställe men nu har vi varit där. Den lilla puben bredvid Mike shopping mall är då mycket trevligare och framförallt billigare!

De dagar då solen hittat hit har vi varit på Jomtien beach. "Icecream mannen" är på plats precis som alla andra som vill göra buisness med farangerna.

Vår sista dag på Jomtien Beach var det strålande väder hela dagen. Vi köpte glass och snackade med icecream mannen. Han är så himla skön. I 16 år har han travat fram och tillbaka på denna beach och krängt glass. Han hörs på långt håll och säger "icecream icecream, everybody screem icecream, do you want one icecream sir?
Vi åt det som MÅSTE ätas på stranden och fixade fötterna en sista gång, rena lyxen idag!
Inget solskydd på för idag är det stekning! I Bangkok blir det inget av den aktiviteten för där är det annat som gäller!

Vår sista kväll i Pattaya var vi hos Lasse på Globetrotter, men Lasse vad har hänt? du har verkligen tappat, vi kommer aldrig mer att besöka denna bar, tyvärr.
Sälj och gör något annat, du har varit i cirkusen allt för länge!!

Frukost på Starbucks sen bussen till Bangkok, denna morgon den 7 januari.
Nu är dagarna räknade....

Hej So long från oss in the Smiling Land


Bussen till Bangkok
Bussen från Pattaya till Bangkok (14 mil ca 20 kr)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar