måndag 9 januari 2012

Suvarnabhumi airport

Bangkok, Thailand
Idag den 9 januari var vi ganska tidigt uppe. Efter frukost gav vi oss ut på en sista liten tur.
Det var inte så mycket folk ute ännu men vi träffade på ett gäng som sopade gatan och när de var klara kom en bil med vatten och spolade så de kunde skrubba lite också.

Runt om i landet stöter vi på tiggare som sitter och tigger lite varstans, de kan vara skadade eller de kan sakna kroppsdelar eller på något annat sett vara handikappade. Det är både sorgligt och tragiskt, men det som berör mig mycket illa är barnen. Vi ser detta på väldigt många ställen men speciellt i Bangkok.
På morgonen idag såg vi 2 små pojkar, kanske 5 och 7 år gamla som låg intill en trappa och sov direkt på backen med en smutsig handduk över sig, och en liten bit längre fram låg en flicka i 10-årsåldern på samma sätt. Tänk så utsatta, de kanske har varit med någon farang pedofil på natten, vem vet det? Fy f-n som det är, och våra barn kan bli sura och otacksamma över att de inte får den mat de alltid vill ha !! De kan i alla fall äta sig mätta och vara rena.
I början gav vi dem pengar men sen ändrade vi taktik och köpte mjölk eller något annat ätbart till dem. Pengarna kanske de inte får behålla?
Vi kan inte hjälpa dem och inte heller ge alla vi ser, men det berör väldigt illa.
Thailand är inte unikt i denna fråga för det finns i hela världen men det är när det kommer nära inpå en som man verkligen berörs.

Utcheckning från Kingston Suites klockan 14.00 och sen lunch på hotellet.
Skytrain till Centralen för byte till Suvarnabhumi airport, jätte smidigt och hela kalaset kostade 75 bath / st.

Overstay med 2000 bath blev det för vi var i Thailand 2 dagar utan visum. Men nu är vi på plats och har precis fått kaffe latte med panini på Coffe World.
Vi boardar planet om ca 45 minuter, så nu får vi tacka för denna gången och hoppas vi kan återvända någon annan gång.

Tack alla vänner för ni följt oss och kommenterat både här och på facebook, det är alltid roligt !
Nu ska vi snart trampa svensk mark igen.

Suvarnabhumi (uttalas "Su-Wana-Poom") betyder "The Golden Land".

Krap kun ka och
Hej so long från Maria & Pher

Suvarnabhumi airport, Bangkok

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar