måndag 9 januari 2012

Slutkläm nu

Bangkok, Thailand
Så var vi då i Bangkok för fjärde gången på den här resan.
Hotellet vi bokat denna gången ligger på Sukhumvit Soi 15, ett bra hotell som vi kan rekommendera er att bo på om ni ska till Bangkok. Mycket prisvärt och bra frukost.

Efter en utsökt lunch på hotellet gav vi oss ut i hetluften. Inte alls långt ifrån hotellet har det öppnat ett nytt köpcenter som heter Terminal 21. Det ser ut som en flygterminal och varje våning har en storstad i världen som tema. Riktigt häftigt faktiskt. På översta våningen var det Hollywood och det var alltså bara biosalonger.
Här var det riktigt "spaceade" toaletter till skillnad från dem på nattåget! Det var touch knappar på sidan av ringen som man tryckte på för att b.la. få värme i sitsen, automatisk dusch i rumpen och sen blås för att få den torr osv. Oj oj....detta är kontrasternas land, verkligen!

Vi fortsatte med skytrain till Phraya River för att ta en tur med båt på floden. Vi tog den första båten som kom in och vad? jo den gick bara över floden till andra sidan, sen måste vi hoppa av. Jaha.... 3 bath fattigare och på igen för att åka tillbaka och ta rätt båt.

Vi hoppade av båten vid China Town.
China Town
Folkmyller i China Town, Bangkok
Vilken röra det är där. Det är hur mycket människor som helst och de äter, lagar mat, säljer saker, kör moppe mitt inne i detta kaos och rätt som det är kommer det en bil eller minibuss körande.
Många försäljere är här för att köpa varor som de sen ska sälja på andra platser i Thailand. Det är billigt billigt men de är inte intresserade av att sälja per styck utan per kg eller i flertal.

Vår andra dag i Bangkok var mest shopping och kolla på allt som finns. Staden är enorm. Vi var inne på ett super fint hotell som heter Armari och tog en kaffe i deras lobby bar, himmel va fint.
Vi var uppe i Bayoke sky som har 85 våningar (309 meter högt) och tänkte åka upp till toppen, men vi fick bara åka till våning 19 och skulle vi upp högre kostade det 300 bath per person, så vi nöjde oss med 19:de våningen. Utsikten är inte dålig därifrån heller och dessutom har vi varit uppe en gång för några år sedan.

Bayoke Sky från översta våningen. Vilken utsikt !
Utsikt över Bangkok från Bayoke Sky
Lunchen intogs på "Donken", inte helt fel kan jag säga efter en dryg månad med nästan bara thaimat!
Efter flera timmars travande fram och tillbaka i denna enorma hetta, satte vi oss för att få en timmes fotmassage. SKÖNT !
Dagen avslutades med att jag fick se 3 stora feta råttor precis när vi skulle gå ner på den gatan som vi bor på. Jag snackar om råttor i storlek med katter !! Råttor är det värsta jag vet och ser hellre orm än detta hemska djur....fy ...usch....blää...

Bangkok, vilken stad, vilken röra och vilket kaos. Man kan verkligen inte föreställa sig hur det är om man inte varit här.
Många människor lever på gatan, alltså inte som hemlösa utan de jobbar, de umgås, de äter, de sover en stund, barnen är med och leker under stånden eller på gatan där mamma eller pappa jobbar. Trafiken går precis intill och det är larm, musik och ett himla väsen från allt. Det står poliser och trafikvakter och blåser i visselpipor hela tiden för att bilarna ska ut eller in överallt. Det luktar avgaser, det luktar skit och det luktar gott. Det är helt enormt.
Och alla dessa taxichaufförer och tuk tuk chaufförer som undrar vart du ska och om de ska köra dig hit eller dit, försäljare som ropar på madame eller mister och vill sälja än det ena än det andra.
Men hur kaotiskt vi än tycker det är så är ingen stressad eller arg för att du står ivägen eller är på fel ställe, de accepterar det.
Jag tänker bla.på alla bilister i Sverige som skulle bli tokiga och peka finger, svära och leva på alla sina medtrafikanter om vi skulle köra som thailändarna !

Hej so long från oss i storstaden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar