söndag 1 januari 2012

Tågresa till Bangkok

Vi lämnade SuratThani med natttåget den 1 januari. De enda biljetterna som fanns kvar var 2 klass med sovkupé tillsammans med minst 50 andra personer. Man ligger då i våningssängar som är sitsar på dagtid och bäddas om på kvällen.
Toaletten är inte någon bekvämlighetsinrättning det kan jag lova. Allt är i rostfritt, golv, väggar, allt, och ståtoaletter med öppet hål ner på spåret. Det gäller att hålla sig på fotplatserna så man inte hamnar utanför ! Toapapper måste du ha med dig själv och håll i rullen hela tiden för tappar du den är den blöt av något som flyter på hela golvet, för ni kan tänka er att stå där när tåget kränger och rycker...inte så lätt att det hamnar rätt alltid. På morgonen efter ca 12 timmars färd kan ni kanske tänka er hur härligt det doftar på dessa toaletter också?

Slumområde Klong Toey i Bangkok
Slumområdet Klong Toey i Bangkok
När tåget kommer in i Bangkok kör det genom stan väldigt länge och igenom slummen i Bangkok. Många människor (uppskattningsvis 200 000 totalt i området) bor precis bredvid spåret i skjul som knappt håller ihop. De är byggda av gamla plåtar, ståltråd, plankor, kartonger, presseningar och allt de kan hitta. Väggarna har springor på allt mellan 5-10 cm så det är fritt fram för div. djur att hälsa på. Skjulen ligger tätt tätt och det är blött och lerigt, speciellt nu när det har varit översvämning samt så mycket regn. Och det är smutsigt, väldigt smutsigt och alldeles otroligt mycket skräp och "tjockapock" överallt, men sen finns det i väldigt många skjul en tv som står och går? När man ser detta känns vårt lilla toalett bekymmer på tåget som en riktig bagatell.

När vi kom till Bangkoks station Hualampong flöt det på smidigt, ner i tunnelbanan för att ta oss till busstationen, byte till skytrain sen var vi framme och 5 minuter senare satt vi på bussen till Pattaya. När vi var på väg upp till skytrain var klockan 08.00 och då spelades "kungasången" i högtalarna, alla stannade upp och stod helt stilla tills den var slut, sen fortsatte det som vanligt igen. Folket i Thailand är stora royalister som älskar sin kung Bhumibol Adulyadej.
Vi bestämde oss för vart vi skulle åka på väg till bussen. Eftersom det regnar på de flesta ställen här just nu så sa vi att det finns mer att göra och hitta på i Pattaya än i Ban Phe, om vi nu bara får regn de sista dagarna?

Kopiera länken här och kolla, det är när tåget går igenom slummen i Bangkok.

http://www.youtube.com/watch?v=UO5zaPXaI24&feature =related

Hej so long från oss i Thailand

Thailands kung Bhumibol
Thailands kung Bhumibol
                                            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar