lördag 31 december 2011

Nyår 2011 - 2012

Khanoms rosa delfiner
30 december
Natten till den 30 har det regnat något alldeles förskräckligt, men nu på morgonen har det spruckit upp och solen är åter på plats.

Efter ett par timmar vid poolen och promenad på beachen försvann åter solen, men då tog vi moppen bort till den andra stranden Nao Plao Beach.
På "vår" beach är det otroligt mycket snäckor som kommit in pga att det blåser så mycket och att vågorna är ganska höga, de ligger i drivor.

Vi satt hos vår polare på Nao Plao och tog en dricka när det plötsligt började tjuta i en tuta, "thaiarna" fick liv och började röra sig och kom ut på stranden....
Vad händer frågade vi och de pekade ut mot havet och sa - dolphin. Vi följde med dem ut och fick även denna gång se dessa rosa delfiner som är lie av Khanoms "vaumärke".
De var ca 100 meter ifrån oss och hoppade och guppade. Riktigt häftigt. När vi var här 2007 såg vi dem också men då ute vid en pir, där ute har vi varit varje dag i hopp om att få se dem igen men nu kom de alltså in vid beachen. Det var kul.

Vi tog en liten tur upp i bergen också och kom ut på en riktig djungelväg. När vi kört en bit kom ett svart vildsvin upp vid kanten, jag tror svinet blev räddare för oss än vi hann bli för honom, för han vände snabbt på klacken och drog iväg i 100 knyck.
När vi kört långt på denna väg tog den helt plötsligt slut och där låg en liten restaurang ! Vi blir inte förvånade för här kan ligga små butiker och matställen på de mest öde platser ni kan tänka er. Vi hoppade av moppen och sträckte lite på benen och då kom en riktigt stor ödla fram och kollade in oss, den var säkert 70 - 80 cm med svansen.

31 december Nyårsafton
Även idag är det helt igenmulet och regn. Dagen blir ganska dryg eftersom det inte finns så mycket att göra här när det regnar som om vattenkranen är fullt öppen !
Vi har i alla fall bestämt oss för att inte åka till Kho Samui imorgon vilket var vår tanke. Efter en koll på väderprognosen som visar regn och blåst de närmaste 5 dagarna så nej, det vill vi inte ha mer nu det har vi haft nog av.

Vår resort är nu fylld av thailändare, de partajar för fullt inför nyåret. Det är mat, mat, mat och karaoke, sång och musik på hög volym.
Vi firade in nyåret på restaurangen brevid vår resort och vi var lätt räknade faranger där, men vad gör det? Trevligt var det!!
De var på oss gång på gång att vi skulle upp och sjunga karaoke men det ställde vi inte upp på. Vi förstod att de pratade om oss i högtalaren för vi hörde ordet farang sen vändes allas blickar på oss och de skrattade och log.

Regnet fullkomligt vräkte ner nästan hela kvällen. Ni kan tänka er luftfuktigheten när det trots regnet är en temperatur på ca 27 - 30 grader !

1 januari
Regnet vräker ner, åska och blixtrar. Klockan är nu 15.30 och det har varit så sen vi vaknade imorse.
Nu väntar vi på taxi till Surat Thani för att ta tåget någonstans där solen skiner!

Nu önskar vi er alla en god fortsättning på 2012.
Tack till alla er som kommenterar, det är jätte kul, tyvärr       kan vi inte svara er !

Hej so long från 2 mycket regntrötta !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar