lördag 24 december 2011

Julafton & Juldagen

Julaftonen började vi på stranden, vi var inte där särskilt länge men gick en lång promenad längs med beachen.
Nyfärgad och fin !
Sen var det dags att gå till frisören för att få lite ny färg i håret. Det är alltid lika spännande att se hur vi ska förstå varandra och jag ska få det resultat som varit min tanke. Men det lyckades denna och jag är nu mörk mahogny.

Eftermiddagen var vi på poolparty hos Sabrine och Mikael, de är från Falkenberg och hyr ett fint hus inte alls långt ifrån där vi nu bor. Vi bjöds på Chang och Breezer, pepparkakor, maränger, varma mackor och lite annat småplock.

Julaftons kväll var vi hos Kicki och Jörgen. Kicki och Djet har jobbat i flera dagar med maten och vi bjöds på glögg med pepparkaka och ädelost, en kall och en varm jultallrik med hemgjord julsnaps och till sist fruktfat med kaffe och jägermeister. Allt smakade bra och vi sjöng julsånger och snapsvisor och "thaiarna" runt om tyckte nog vi var lite märkliga!
Kicki hade bett sin granne om hjälp med disken, det är en pytteliten thaigubbe som vi kallar King Kong pga  av hans storlek. Han kan inte ett ord engelska men han diskar och är glad hela tiden.

King Kong i diskbaljan
En mysigt par som vi träffat heter Robban och Ploy, de bor i Söderköping men Ploy är från Thailand. Hon pluggar och är riktigt bra på svenska men ibland blir det lite fel. Hon berättade när deras fina grannar skulle flytta och hon frågade dem om de skulle ..... ja ni fattar, hon missade L och Y och la dit ett i istället...Robban säger på sin härliga söderköpings dialekt...tro du jag skämdes då du?

Juldagen:
Idag juldagen så har vi lämnat Ban Phe och efter nästan en hel dags resande kommit till Cha Am. När vi skulle byta buss i Bangkok körde det ihop sig som vanligt.
Vi kom till en station och skulle byta på en annan, mellan dessa 2 stationer är det 2,5 mil! Taxigubbarna utanför stationerna är som flugor på en koskit när de ser faranger (västerlänning) de skriker och jagar en hela tiden för att vi ska välja just dem och det kan göra en LITE irriterad. Vi drog ifrån dem och tog en taxi ute på gatan en bit ifrån och då kostade det 167 bath istället för som de sa - 300 för att vägen är så lång...

Cha Am ser riktigt fint ut. En lång beach, men idag blåser ordentligt så det går höga vågor. Vi käkade på ett fint ställe som hade en riktigt bra trubadur sen gick vi tidigt isäng. Imorgon blir det ytterligare en bit av resande då vi drar till Chomphone.

Hej so long från 2 som är på resande fot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar