tisdag 20 december 2011

Thai disco och marknad

Igår kväll gick vi ner till "vår" restaurang och fick oss ett gott skratt. Pher sa efter en stund - fan va blött det är på golvet! Han plaskade med den ena bara foten i det blöta och frågade Jörgen - var kommer vattnet ifrån?
Det visade sig att den lilla hunden som finns där nere hade lyft benet och skvätt på Phers stolsben !! Ha ha ha !

Kvällen avslutade vi tillsammans med restaurangägarna på ett riktigt Thai disco, Sabai Sabai! Det var skoj. Först var det karaoke sen tog discot över med bara thai musik, herre gud !
Vi var först de enda utlänningarna men sen kom ett par till. De spelar så himla hög volym så öronproppar hade inte varit fel.
Jag önskade en ABBA låt men det tyckte inte DJ:n var en bra idé, men när han till sist spelade 2 ABBA låtar på rad blev dansgolvet tomt och vi 4 svenskar hade allas ögon på oss!
Kul hade vi men kom inte hem förrän halv 4 i morse!

19 december
Idag har vi varit på thailändsk marknad och där kan allt köpas och lite till.
De spänner upp presseningar som tak och sen är försäljningen igång, dricka, glass, majs, frukter av alla slag, grönsaker, godis, grillspett, fisk, de styckar kött på plats och allt annat ni kan tänka er att äta.
Stekta grodor
Stekta grodor såg jag idag för första gången. 
Allt detta sker i en temperatur av minst 35 plusgrader, med envist surrande flugor som försäljarna försöker vifta bort, och jag behöver väl inget säga om dofterna !
Härligt, undrar hur deras HACCP funkar?

Även idag har vi åkt runt överallt och tittat på massor av saker. Vi var på Rayong akvarium, men tyvärr var det stängt på tisdagar, men deras sköldpaddor kunde vi se i alla fall.

Vi var även nere i ett fiskeläger,(det är gott om fiskare här) där satt massor av människor i stora högar av fiskenät och lagade och sydde, det är varmt så vi håller på att smälta som 2 glassar men de har långbyxor, långärmat, hattar och scafsar runt hela ansiktena så det bara är solbrillorna som syns, men det är ingen ovanlig syn här i Thailand, att de är klädda på detta sätt. Phu!

Sen åkte vi högt upp på ett berg där det fanns helt otroligt fina hus, fantastisk utsikt och havet precis nedanför.

Elverket på plats
Lite nya pengar från ATM behövde vi ta ut också, men när vi kom in till Ban Phe var det strömavbrott, i flera timmar! så det tog sin lilla tid innan det var fixat och allt funkade som vanligt. Jag förundras alltid över deras fantastiska eldragningar som ser ut som rena skatboen. Hur i hela världen kan man hitta var elfelet är??  På kvällen när vi satt hos Kicki och Jörgen började det brinna hos grannen, då var det gnistor från elstolpen som hade antänt gräset under stolpen!

Hej so long från discokungen med maka!

                        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar