fredag 23 december 2011

Nu har vi bestämt oss

Idag den 22 december var det tänkt att vi skulle lämna Ban Phe och åka vidare till Hua Hin.
Men nu har vi bestämt oss för att stanna här till den 25 december istället.
Lägenheten vi har var ledig och vi trivs bra. Det är minimalt med turister och stranden är flera mil åt båda riktningarna.
Så nu blir det jultallrik på www.kickisbar.blogspot.com

Vi har både idag och igår varit slappa och lata på beachen. Där är vi i princip ensamma.
Vi sitter under parasoll och löser korsord, halvsover ibland och lyssnar på talbok, tar ett dopp emallanåt och går en promenad. Och sen äter vi förstås !! Det är ju dagens höjdpunkter att få äta!

Idag har våra tidigare lite halvbleka kroppar börjat anta en färg av nykokta kräftor, ändå försöker vi vara så försiktiga, men idag har det varit stekhett och på förmiddagen var det helt vindstilla innan vinden äntligen kom tillbaka efter lunch.

Dan före doppardagen.
På förmiddagen idag åkte vi in till Ban Phe. När man åker motorbike i Thailand måste föraren ha hjälm på sig (inte passageraren), men det är inte så många som har det, vilket inte vi heller har. När vi nästan är inne i staden kliver en poliskonstapel rakt ut i vägen och vinkar in oss.
- Jaha, då får vi böter var vår första tanke. Polisen säger med mycket barsk röst - Driving licens, Pher tar upp sitt svenska körkort och visar, han granskar noggrant och säger
- Where did you go?, jag svarar att vi ska till ATM, då säger han - Where are you come from? vi säger snällt Sweden, då tittar surt på oss och säger - You can go. Herre gud, hade han vaknat på sin bästa sida idag? Vi är utlänningar och fick inga böter! Tack för det!

Maria på Classic Forest
Vi har besökt något idag som heter Classic Forest, det ligger ca 17 km från Rayong. Det är en mycket fin tropisk trädgård. Det finns lite fåglar, svarta svanar och fiskar, inte så mycket djur men så roligt att se något som är så himla välskött. Vi åt lunch i deras restaurang och där fanns b.la krokodil på menyn. Vi testade inte detta utan åt thaimat och fick ett jätte fat med olika frukter till efterrätt. Mmm...Gott!

För mer bilder kan ni titta på
http://www.thailandscentrum.se/pages/aktiviteter/c lassic-forest-djungelrestaurangen.php

Vi avslutade eftermiddagen på Kims beach med att ta varsin melon shake.

På Kickis är det stängt idag för det förbereds inför julaftonens mat. Kicki och hennes medhjälpare Djet fixar för fullt. Djet är duktig på att skulptera i frukt, vilket hon höll på med när vi kom hem.
När vi kom upp till vår lägenhet var det så svalt och skönt här inne. Pher kollade termometern och det vara "bara" +28 grader!

Vi önskar er alla en riktigt God Jul !
Hej so long from the United Kingdom of Thailand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar