fredag 4 januari 2013

Nära ögat

Vi har och har alltid haft respekt för att hyra och åka moppe i Thailand.
Varför ? Jo, det är vänstertrafik, ALLA kör moppe oavsett ålder och oavsett nykterhet, det kan vara allt från 1 till 5 personer på varje moped (hela familjen), ibland kommer det någon på fel sida av vägen körande mot trafiken, de kan köra om på både utsidan och insidan och ja......det är ett allmänt kaos i trafiken tycker i alla fall vi som svenskar.

Men där det är mindre trafik hyr vi moppe och vi har med tiden blivit allt tuffare med att köra runt. Det är samtidigt viktigt att följa rytmen i trafiken, annars blir vi själva en trafikfara.

Sen finns det alltid tuffingar som kommer hit och hyr mc och tror de kan köra som kungar och gasar på som bara tusan.

Om det börjar regna ska man passa sig för då blir det otroligt halt på asfalten, det är som en oljefilm på vägbanan och det blir som såpa när det är lite blött, och de vita sträcken blir om möjligt ännu värre.

Igår (3/1) på förmiddagen regnade det lite och vi tog en tur för att handla lite "riktigt" bröd. Det finns nästan bara toastbröd att köpa eller så är det väldigt sött bröd, men lite längre in mot Phuket town har vi hittat en affär som säljer bröd från The Swedish Bakery och så finns det skinkost där också ! Mmmm......väldigt gott !

När vi var på väg hem därifrån sprang det ut en hund på vägen en bit framför oss, vi såg den både Pher och jag och han saktade in lite. Hunden var på väg över gatan och jag såg att den hade span på en annan hund där, men precis innan vi ska passera den vänder den om och ska springa tillbaka igen.
Då kommer det en ryss bakom oss på motorcykel, han kör om oss och kör rakt på hunden. Hundstackarn skrek och flög emot oss och träffade Pher på benet.
Jag hann tänka - NU kommer det göra ont !!
Vilken tur hunden inte kom på vårt framdäck !!

Ryssen flög i gatan och kanade säkert 20 meter. Vi stannade och vände om och tack gode Gud, allt hade gott bra ! för ryssen i alla fall, men den stackars hunden var borta. Den hade säkert sprungit och gömt sig, den lille stackarn.
Mitt hjärta slog i 200 och mina ben blev som gelé
Ryssen fick knappt mer än ett skrapsår på armen, motorcykeln var lite skrapad på tanken och läckte lite bensin. men han var snabbt på benen och drog därifrån. Mumlade bara till svar när vi frågade om allt var ok.
Vilken änglavakt ! men fy va skakis jag blev.

Och den stackars hunden var puts väck.
Jag tänkte många gånger under dagen igår på vad som hände med hunden :(


Hej från oss moppeåkare som ser ut som familjen Crazy Frog

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar