torsdag 10 januari 2013

Oväntat besök

Nu känns det som vi har varit borta väldigt länge.
Vi har funnit oss väl tillrätta även i Nai Harn och till och med fått lite "vardags" rutiner.

Jag håller avtalet till mig själv och springer varannan dag. Jag har varit uppe i 7 km och det är inte illa för att vara mig, men det är tungt i värmen så jag ligger på ca 5,5 km per tillfälle och då ser jag nyduschad ut efteråt. Har hittat en sjö som vi mätt upp att det är 2,1 km runt så där blir det några varv, och jag är inte ensam, det är många som springer, går och cyklar runt sjön.

Pher fiskar ganska ofta och har fått en del bläckfisk på kroken. Han ger bort dem till thailändare och de blir så nöjda. Ibland sprutar de bläck som tusan när de ska krokas av och det vill man inte ha på kläderna.
En dag blev det ingen fisk och när han skulle plocka ihop och ge sig hemåt upptäckte han att kroken var borta från draget !! ...haha....det är en snäll fiskare det :::

Vi badar varje dag i de härliga vågorna, det är så kul och man blir som ett barn. Det är en himla kraft i vattnet och ibland hamnar man som i en tvättmaskin, man vet knappt vad som är upp och vad som är ner.
Att tankarna då går till tsunamin är inte så konstigt, vågen slog ju in även här och idag finns det tsunaminlarm och vattennivå stolpar som visar hur hög vågen var på just det stället stolpen står.
Det är otroliga krafter, ibland är det vågor som sliter av både bikinibh och byxor. Häromdagen blev det röd badflagga när vi badade och det kan jag förstå för underströmmarna var enorma, det gick knappt att simma in till stranden när vi hamnade för långt ut

Nai Harn är lagom stort för oss, vi har träffat lite olika människor som vi hejar på och pratar med en stund när vi springer på dem, både thai och faranger.


Den 8 januari fick oväntat besök, Fredrik dök upp hos oss. Han bokade en restresa den 6, åkte den 7 och kom alltså hit den 8 januari.Det va riktigt roligt.
Han kom vid 7 tiden på morgonen och var med oss på stranden och badade i vågorna hela dagen, så när vi åkte hem på eftermiddagen för att duscha och vila en stund var han en slagen hjälte. Klockan 16:00 var det god natt för honom för resten av natten.Den 9 januari flyttade vi från Mum-Sabai till Malee Garden. Det ägs av en svensk kvinna som är gift med en thailändare. Vi bokade och betalade detta hemifrån, annars hade vi bott kvar där vi var. Malee Garden ligger också i Nai Harn så det blev en flytt på bara ca 10 minuter.
Nu har vi ett hus med vardagsrum, kök och sovrum på 2 plan, en egen liten trädgård med hängmatta har vi också.
Kolla gärna på denna länk, det är riktigt mysigt här.

http://www.maleegarden.com/Malee_Garden/V%C3%A4lko mna_till_Malee_Garden,_Phukets_minsta_hotell.html

Hej från oss på långsemester, just nu i Nai Harn !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar