torsdag 3 januari 2013

Orkidé odling och lite annat i Phuket

    Vi har nu varit på Phuket sen den 28 december, alltså i 5 dagar.
     Phuket, Phuket, Phuket, såååå mycket turister och såååå mycket ryssar ! Oh my God !
Efter vår första natt på Kata bestämde vi oss ganska snabbt för att här vill vi inte fortsätta bo. Vi måste hitta något lite lugnare. Så vi tog en taxi till Nai Harn (som vi fått bra rekomendationer på hemifrån) och checkade in på Dacha Resort för en natt, det var allt de hade ledigt.

Enligt Phuket guiden tillhör Nai Harn en av Phukets finaste stränder.
Sranden är 600 meter lång och det är väldigt långgrunt. Havsvattnet blandar sig med sötvatten från en liten sjö som ligger bredvid så det blir väldigt strömt just där.
Stranden ligger i ett skyddat läge mellan Kata och Phukets sydligaste spets, nedanför det buddistiska klostret Samnak Song Nai Harn. De äger marken och har stoppat alla försök att göra området till ett nytt Patong.

Efter en hel del letande hittade vi ett nybyggt hus med lediga rum som en norsk kille precis hade öppnat. Där fick vi ett rum för 800 bath/natt och vi var de första gästerna på rummet.Härligt !

De första dagarna var det lite regnigt och mulet, så då passade vi på att åka runt och se oss omkring på Phuket.

Vi gjorde en riktig långtur och besökte Rawai beach, Naiharn beach, Kata beach, Karoon beach, Patong beach och Kamala beach.
Det tog oss en dag och vi var rejält ömma i rumporna kan jag säga, men det var väldigt roligt att få se alla de populära stränderna.
Det är otroligt fina stränder på Phuket och vattnet är så klart och fint men det är på tok för mycket folk överallt. Det märks också på thailändarnas sätt att vara, ödmjukheten och den coola stilen som de normalt sett har finns inte riktigt på samma sätt här.

Vi har besökt en Orkidee odling utanför Nai Harn. Helt otroligt vilka vackra färger och former det finns. De växer i amplar och det finns ingen jord (eller vad man ska säga) i krukorna utan det är bara långa luftrötter.
De har runt 1500 olika sorter och de odlar fram orkideer som b.la. säljs till flygplatsen i Bangkok i kartonger, som vi där sen kan köpa och ta med hem.
Som entré biljetter fick vi varsin bukett orkidéer.

En dag var vi inne i Phuket town och tittade, vi var b.la. på shoppingcentret Robinsson, men shoppingen får allt vänta tills vi kommer till Bangkok.

Nyårsafton firade vi på en svensk restaurang, Trädgården. Killen som driver den är smålänning och kommer från Skruf utanför Emmaboda.
Vi åt både förrätt och varmrätt. Varmrätten var plankstek, och den smakade precis som den ska göra, väldigt gott. (Första "falang" maten vi ätit på denna resan.)
Vid tolvslaget var det givetvis mycket raketer och bubbeldricka. Thailändarna älskar verkligen detta med smällare och det skjuts hejvilt, överallt utan ordning.

Ja, så nu efter 5 dagar har vi börjat infinna oss och vi har gjort oss lite hemmastadda och vi trivs ganska bra med lunken, visst är det en del folk på beachen men ändå ganska lugnt.
Så vi har bestämt oss, gilla läget och ge det en chans, vi kommer att stanna kvar här. Här finns det vi behöver.

Vi har en del kvar att upptäcka och besöka så vi återkommer.
God fortsättning på 2013 önskar vi er alla
Maria & Pher

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar