torsdag 27 december 2012

Ban Krut

Så var våra fem nätter i Ban Krut till ända. Det var synd att det inte gick att förlänga vistelsen här med några dagar men inför nyår var det fullt.

Soluppgång utanför hotellet i Ban Krut
Vi kan verkligen varmt rekommendera detta ställe till alla er som söker lugn och ro.
Vi har bott på Baan Grood Arcardia Resort & Spa och det var ett mycket bra hotell, det finns ytterligare ett par fina resorter längs strandvägen om man nu vill välja något annat.
Bra pool, trevlig personal, rena och frächa rum och 20 meter till en jäääätte lång sandstrand nästan helt utan människor.
Något som vi gillar väldigt mycket är att de tar bra hand om sin miljö, det är städat och fint överallt. Stranden sopas från löv och barr varje morgon och det står soptunnor lite varstans. Det hänger lite hängmattor här och var som det bara är att använda och hotellet lånar ut gratis cyklar så man lätt kan ta sig runt.
Ban Krut är en väldigt liten by men har allt man behöver. Det finns inget alls att shoppa men vad gör väl det?
Lätt att ta sig hit är det också. Tåget från Bangkok stannar i Ban Krut.

Nu hade vi lite otur med att det blåste ganska mycket de första dagarna vi var här. Vi hade planerat att åka på en dagstur till Koh Talu. Det är en liten ö som ligger strax utanför Bang Saphan. Nu gick det tyvärr inte pga de höga vågorna, de vågade inte ge sig iväg ut dit med båtarna. Det var himla synd för det ser fantastiskt ut på bilder vi sett därifrån.

Stranden i Ban Krut
Jag har varit duktig och sprungit nästan varje dag faktiskt, det är tungt i värmen men det känns bra när det är gjort.
På morgonen har vi åkt bort till Seven Eleven och druckit kaffe. Vi har suttit utanför och sett när föräldrarna på moppe kört sina barn till skolan. Nästan alla sticker inom Seven för att köpa dem lite frukost och matsäck att ta med till skolan. Ungarna tittar på oss med förskräckta ögon, de tycker nog vi ser stora och farliga ut. De gömmer sig bakom föräldrarna när de passerar men tittar ändå nyfiket lite i smyg på oss.

Vår sista kväll i Ban Krut var vi återigen på Tai-Mai för att äta. Eftersom vi lämnat tillbaka moppen tog vi hotellets cyklar bort till dem.
Thaicyklar är inte konstruerade riktigt på samma sätt som vi är vana vid så vi skrattade gott åt varandra när vi trampade fram. Det känns som knäna ska slå i styret när man trampar sen sitter man bara på halva sadeln. Men de är otroligt lättrampade.

Pher visste inte riktigt vad han ville äta så han valde bara något utan att veta vad det var och in kommer en tallrik med friterat kycklingbrosk.....Mmm..... tror ni han gillade det?
Ny rätt och efter avslutad måltid trampade vi så vidare till Boons Moon Bar för en pilsner och banan shake. Hon är alltid så gullig och kommer en tillmötes och hälsar en välkommen. En timma senare tackade vi för oss för att trampa tillbaka hemåt.

Som sagt, åk gärna hit om ni har möjlighet, det tänker vi göra om vi får chansen igen !

Imorgon blir en ny resdag så vi återkommer nästa gång från Phuket,
Hej från oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar