onsdag 26 december 2012

Julafton i Ban Krut

Tåg från Hua Hin och framme i Ban Krut, där kom personal från hotellet och hämtade upp oss.
Väldigt bra hotell och fina rum, lite mjukare sängar framför allt och gott med frukostbuffe efter flera dagar med american !


Ban Grood Acardia
Nu har vi då återigen hamnat på landsbygden. Här är inte mycket turister och det är lugnt och skönt Från vårt hotell upp till byn, förbi tågstationen, lite lokala affärer, ett Seven Eleven givetvis, sen ner vid strandvägen med några matställen och tillbaka till vårt hotell är det 6 km.

Första dagen rekade vi bara lite, hyrde moppe och lämnade in tvätt.

På julafton var det jätte blåsigt, vågorna var enorma och solen gömde sig bakom molnen hela dagen .Vi ägnade dagen åt att köra runt med moppen och kolla omgivningarna.t
Vi var uppe vid en jätte stor Budda och i ett enormt palats. Vi trodde först inte jag skulle få gå in där eftersom jag hade bara axlar men det var ok. 
Helt enormt, vilket överflöd på guld, marmor, granit, ja på allt, man kan verkligen undra hur många miljoner det kostat och till vilken nytta? 
Det finns så många fattiga människor här som inte ens har mat för dagen, bor i plåtskjul, de kan inte ens drömma om att gå till sjuk- eller tandvård och så lägger någon ner så ofantligt mycket pengar på detta? 

Vi har ätit något vi aldrig ätit tidigare, har velat flera gånger men aldrig riktigt vågat. Papaya sallad (pock pock) och grillad kyckling från en moppevagn. 
Att vi inte riktigt vågat är för att jag alltid trott det är superstarkt och för att min pappa alltid sagt  - det där är inget att äta, det är för thafolk. 
Men det smakade gott, visst var det starkt och ändå tror jag hon "falanganpassade" det lite, för jag såg när hon tog bort av den starka såsen och lite av chilin. 
Hoppas nu bara magen tyckte det var ok också? men det lär vi väl snart bli varse om i så fall !

Annars avlöpte julafton i stilla lunk. På eftermiddagen låg vi vid poolen, och framåt kvällen ringde vi våra kära hemma i Sverige.

Vi behöver i alla fall inte bli "bankrutta" i Ban Krut för det är otroligt billigt här Det finns inget att shoppa eftersom det ligger helt ute i ingenstans men maten är jätte billig och jätte GOD ! 
Vi hittade första kvällen ett bra matställe som vi gick till även på julaftons kvällen. Vår nota på julafton med mat, öl och vatten gick på knappt 80 kronor. 
Efter maten tog vi oss vidare till en mysig liten bar som heter Boon Moon. Där blev det en Mai Tai, en Mojito, två öl och en skål med casewnötter för knappt 100 kronor. 
Det var ca 20 personer i baren och de flesta var falanger. Boon var mycket trevlig och tyckte om att vi var svenskar. Det är kul med små ställen för alla pratar med alla och det är väldigt kul med alla nationaliteter.

Japp....det var vår julafton. 
Hej So Long och ha en god fortsättning på julen !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar