torsdag 20 december 2012

Papa Roger och kineser

Sista kvällen på Koh Samet var vi på besök i Papa Rogers uuuunnnnderbaaara bar igen. Roger är en herre på 70 år från Helsingfors som drivit bar på Koh Samet sen 1989.
Han talar finlandssvenska och gillar killar bättre än tjejer om jag säger så. Men otroligt skön.
Han klär sig alltid efter veckodagens färg vilka jag inte kan men vi var där 2 ggr och då var det rosa på tisdagen och grönt på onsdagen, till och med hans skor har samma färg, det är bara nagellacket på tånaglarna som alltid är rött!

Här samlas det gäster från hela världen men det finns inte särskilt många sittplatser. Inne i baren (first class) är det plats för 7 st och utanför baren (business class) är det 4 platser, sen får resterande sitta på plastpallar (ekonomi class) där det finns plats för en pall och det kan vara på gatan ! så kommer det någon större bil eller lastbil är det bara att dra in rumpan så man inte blir påkörd.
Vi fick höra av en bofast svensk på ön att varje jul klär Papa Roger ut sig till tomte och åker genom bygatan på ett taxiflak ner till polisens stora tomt. Där delar han ut julklappar till alla barn. Förra året hade han slagit in och delat ut 250 julklappar. När vi talar om detta kommer Roger plötsligt ut på trappan klädd som tomte för att han ville ta nya julkort, så nu är vi med på hans julkort.

Något jag också måste skriva om är alla fantastiska kineser som turistar på ön. Dom är helt makalösa, de går alla tätt tillsammans i stora klungor med en person i spetsen som skriker ut allt i en liten megafon. Alla tjattrar i munnen på varandra och de talar väldigt högt. Om de ska bada gör alla det samtidigt, om de ska äta gör alla det samtidigt och om de ska gå till hotellrummen går alla samtidigt. (Undrar hur de gör när de ska på toaletten ?)
En morgon satt Pher i receptionen och väntade på mig, det stod en stor klunga kineser bredvid honom. Helt plötsligt kliver en man fram till Pher och säger Good Morning, Pher svarar Good Morning och alla kineserna började tjattra och skratta och tyckte det var jätte skoj, så började alla, en efter en att stega fram till honom och säga Good Morning, så han svarade alla medan alla de andra skrattade, tjattrade och hade väldigt kul.

Vi har alltså haft det väldigt bra på vår lilla ö men ska nu åka vidare. Vi har precis kommit till fastlandet och köpt bussbiljetter till Bangkok för att där byta buss till Hua Hin.
Det blev väntetid mellan båt och buss med en timma så då passade det bra att skriva lite till Resdagboken.
Ni vet i Thailand är det svårt att planera för den ena vet inte riktigt vad den andra gör och har vi inte själva tagit reda på det i förväg så blir det lite väntetid.....thaitime..

Hej från oss på resande fot !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar