söndag 23 december 2012

Några dagar i Hua Hin

Efter en hel resdag nådde vi så till slut Hua Hin.
När vi hittat fram till vårt hotell och ska checka in får vi beskedet - fullt ? Vadå fullt ? vi har bokat och betalat från Sverige.
- Sorry, full.
Även om man blir otroligt frustread så hjälper det inte att argumentera eftersom vi inte kan utrycka oss på thai och de slår dövörat till för engelska.
Alltså stå kvar och se undrande ut, ryck på axlarna och säg bara - my room?
Efter en stund dyker det upp en herre i receptionen och nickar åt oss att följa med. Han tar med oss till ett guesthouse en bit ifrån och vi tilldelas ett rum.
Jaja..... ett rum, på ett aningen skabbigt guesthouse, men det är rent i sängen, vi har egen toa och AC så ok, vi tar det. Känns inte som det är läge att efter en resdag börja leta efter något bättre !

Bryggan med rum på varje sida
Det ligger på en stor brygga och längst ut är en fin matservering, så läget är fantastiskt, vågorna slår in under rummet så det är vågornas brus hela tiden.
Vi får ta detta om bokningen med Agoda när vi kommer hem för det är ju absolut inte ok.

Hua Hin skiljer sig en del från andra thaiställen vi varit på. Det är rent och iordning på ett annat sätt, mer "turistigt". Och turister finns det gott om, speciellt svenskar.
Både Pher och jag gillar bäst när det är mer thailändskt, och när man träffar människor från olika länder, så vi är nöjda med att vi bara stannar 3 nätter.
Matstället längst ut på vår Guesthouse brygga

När vi gick ut första dagen hade vi 4100 bath i plånboken, det är inte ens 1000 svenska kronor. På de pengarna gjorde vi följande:
Frukost, betalde solstolar, dricka, fruktshakes och lunch på stranden, förrätt och kvällsmat på fin restaurang med öl och dryck, vi var på bar och drack drink, shoppade 2 klockor, 3 solbrillor och lite annat smått och gott, fotmassage för båda två i en timma, jag färgade håret hos frissan och vi köpte tågbiljetter till nästa destination ( 20 mil ) för 700 bath och så räckte det till frukost igen dagen efter. Inte illa, och då är det ändå lite dyrare här än på andra ställen eftersom det är så mycket turister.

Frisören jag var hos talade ganska bra engelska. Hon hade svensk pojkvän och hade i somras besökt Sverige. Hon tyckte det var folktomt och då var hon ändå i Stockholm ! Lite roligt var när hon frågade - varför vi går så mycket i Sverige? Hon tyckte - varför ska jag gå ? jag har ju motorbike !
Så är det, thalländarna åker alltid moppe, hur liten sträcka de än ska.

Stranden i Hua Hin
Dag två på stranden var vi på promenad och då mötte vi 2 personer som jag tyckte jag kände igen. Efter en stund kom jag på. De var med på nyårsfesten vi var på i Khao Lak 2009 - 2010. Lasse och Åsa var också med och vi var hos ett danskt par som Lasse och Åsa bodde hos. Vi vände och gick ifatt dem och mycket riktigt, det var dom. De har ett condo i Hua Hin men åker ibland runt och hälsar på vänner och nyåret 09/10 var de alltså hos dansken i Khao Lak.

Vi har haft det väldigt bra även i Hua Hin men imorgon drar vi till Ban Krut, det är för oss ett helt nytt ställe. Där ska vi tillbringa samtliga juldagar.
Vi vill passa på att önska er alla en God Jul, ät inte för mycket och va snälla mot varandra, annars kommer inte tomten !

God Jul från oss i The Smiling Land !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar