onsdag 19 december 2012

Koh Samet

Vi har nu varit på Koh Samet några dagar, en liten ö som ligger strax utanför Ban Phe. Här råder riktigt slappt strandliv. Aktiviteterna är få men stränderna är vita och potatismjölsaktiga.
Dagarna börjar tidigt eftersom det är så himla varmt på rummet. Vi har ingen AC utan bara fläkt och sängen är hård som betong, men men vi kanske vänjer oss ?

En dag hyrde vi moppe för att åka runt och se oss omkring, det var inte så bra. Vägarna är hemska, knappt körbara, rena djungelturen. På ett ställe prasslade det till ordentligt och det var en stor ödla som drog in i dikeskanten.

Vi kom fram till en jätte fin resort där vi tog ett stopp för dricka och lite toalettbesök.
Efter ett par timmar gav vi upp och vände hem igen med moppen för att återgå till strandlivet.

Vi har gjort ett besök hos munken vid Buddha statyn på ön. Munken tog glatt emot oss och vi fick tända ljus och rökelse, sen fick vi välsignelse och 7 olika amuletter var för Good Luck varje dag. Vi skänkte pengar åt Buddha och munken gav oss kakor, apelsiner, vatten och någon annan frukt. Han tackade hela tiden och tog Pher i hand men mig var han noga med att inte vidröra eftersom det inte är tillåtet för munkar att röra kvinnor. Inte ens när han knöt bandet runt min handled var han emot mig.
Varje morgon när vi äter frukost kommer han och 2 andra munkar på sin dagliga morgontur för att samla in mat.

Strandlivet består dagtid av promenader, korsord, sol, bad, äta och kolla på andra turister. Runt klockan 15.30 på eftermiddagarna blir vi i princip bortkörda från stranden för då ska parasoll och solstolar bort och mattor och möbler fram, de breder ut mattor på sanden och möblerar för kvällen. Då flyttar restaurangen ut på beachen. Vi brukar då flytta oss till en bar på stranden som heter Sinsamut, ett litet ställe där de har 2 tuppar lösa ! Ja tuppar, de spatserar omkring helt fritt och blir de bråkiga åker de in i buren.
På kvällen är beachen mycket bredare än på dagen och då är det full aktivitet i form av musik, mat och fireshow, så att vi lever strandliv hela dagen är helt sant.

Ett par kvällar har vi ätit på Bananas, det är hos en thaifamilj där alla maträtter kostar 80 bath. Serveringen är liten och det känns nästan som om vi sitter i deras vardagsrum
Mamman och pappan står i köket och 2 döttrar ska hjälpa till att servera, men den ena flickan är sur hela tiden så det är bara en som hjälper till. Hon är 10 år och jätte duktig på att hålla isär notor och ta beställningar. Ok, det tar lite tid, för ibland sätter hon sig i soffan och kollar på TV och ibland springer hon ut till kompisarna på gatan, men då ropar pappan in henne och så jobbar hon lite igen.

Vi har givetvis besökt Papa Rogers beautiful bar. Förra året träffade vi väldigt trevliga och roliga gäster från alla delar av världen där och även iår har vi träffat sköna människor där.

Jag har tagit massage ett par gånger för min fotled så nu börjar den ordna till sig igen !

Hej So Long från 2 tillfälliga öbor !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar