tisdag 11 december 2012

Vi lämnar Pattaya

9 december
Dags att lämna Pattaya. Idag åker vi till Ban Phe.
2 dagar i denna cirkus är precis lagom. Jag har sagt det förr men säger det igen, den staden  är galen. Samtidigt är det skoj att vara här, det är fullt ös hela tiden. Staden sover ALDRIG. Däremot sover thailändarna lite varstans och överallt, de tar sig en liten tupplur precis där de befinner sig, på moppen, på flaket på jobbarbilen (oavsett om den är parkerad eller kör), i en liten vrå där de får plats och ja vart ni kan tänka er.
Igår var vi på Jomtien beach och träffade bland annat Ice-cream mannen, det  är en riktigt cool kille. Det är en "pojkflicka" som säljer glass på Jomtien och har gjort det i 17 år. Vi träffar honom varje gång vi är här och han är alltid lika glad och fjollig, med handväska, vickande rumpa och "knäckt" handled. Men glass säljer han.

Vi fixade våra fötter och vi åt av det mesta som erbjuds av alla försäljare som travar fram och tillbaka, fram och tillbaka i sanden, fullt påklädda, med jeans, långärmat, hattar, vantar, skor och strumpor. Men det är också ett sätt att försörja sig på. Vi pratade med killen som vi köpte majs av och frågade honom hur många kolvar han säljer om dagen. Han sa en vanlig dag ca 40 och en bra dag över 50. Ta det gånger 30 bath styck så är det en bra slant om man jämför med många andra "vanliga" jobb här.

Vi västerlänningar tycker det mesta är billigt här men thailändaren gör alltid sitt bästa för att lugga oss på några extra bath. Men om vi är nöjda med priset är dom nöjda, vi blir alltid lurade ändå, men ibland blir vi riktigt blåsta och ändå vi gör om samma tabbe någon gång varje gång vi är här.
Regel nummer 1: Man ska alltid fråga om priset FÖRST.
Vi åkte taxi idag mellan Ban Phe och Pattaya, en resa på  ca 100 km för 700 bath. Lite dyrt tyckte vi nog allt, men ok.
Sen skulle vi från Ban Phe till Kickis som är en resa på ca 12 km.
Här kommer felet, - vi åkte, - vi kom fram och ställer frågan - how mutch?
Svar; - 500 bath !!! .........Ooo.......Inte läge att pruta då .....upp med lädret, betala och se GLAD ut !

Vi har nu installerat oss i lägenheten på Kickis Restaurang och Bar och vi har också varit iväg och hyrt oss en moppe.
Kvällen avslutade vi på Kickis med mat och trevligt sällskap av Jörgen, Kicki, Bosse och Carita som vi också träffade förra året när vi var här.

Hej från oss i ett snöfattigt Thailand !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar