tisdag 23 december 2014

Flytt på Koh Mak

Jaha, då har vi flyttat ut från djungeln och ner till stranden.
Vi bor nu i en bungalow med bara några meter till strandkanten, och det känns riktigt lyxigt kan jag lova, och så har vi bara 10 meter till baren och det gillar Pher väldigt mycket, en kall Chang att svalka sig med är ju hans melodi. Men nu är det så att dom byter elledningar på ön vilket innebär strömlöst på dagtid, så det där mer kalla Chang....men Pher finner allt på råd. Han köper påsar med is som han sen lägger ölen i för att få den kall...
Jag måste ju erkänna att det kändes aningen snopet att behöva stanna på Koh Mak i ytterligare 4 dagar när tanken var att vi skulle åka till Koh Kood som är en för oss helt ny ö. Men men, nu får vi tillbringa alla juldagarna här och det kommer säkert bli bra det också.

Det som bekymrar oss lite är sängen. Jag har skrivit om det förut men säger det igen. Varför i himmelens namn har de så hårda sängar? På det här stället är de värre än någonsin, som att ligga direkt på golvet ..... det är verkligen så. Vi tog en full vattenflaska och släppte ca 40 cm över sängen och den studsar inte ens.


Men i och för sig så sover dom flesta thailändare på golvet och lite varstans så dom tycker väl att allt är mjukt? Ja, ja, vi får se hur det blir med nattsömnen.

Vi var nere vid piren på eftermiddagen och köpte båtbiljetter till katamaranen som ska ta oss till fastlandet den 27/12. Bosse gjorde helt rätt som åkte härifrån igår. Dom första båtarna idag var också inställda pga blåsten så han hade missat sitt flyg om han inte hade åkt igår.

Julafton imorgon och vi har inga planer alls för vad vi ska hitta på. Jo, en sak vet vi med säkerhet, vi ska skypa med Nathalie och lille Harry om vi nu bara får ström och nät som håller.


Vi önskar er alla en riktigt God Jul !
Hoppas ni alla varit snälla, annars kommer inte tomten 🎅

Maria & Pher


2 kommentarer:

  1. God Jul!! Låter så härligt att fira jul i Thailand.

    Kram Stina

    SvaraRadera
  2. En riktigt God Jul på er -1 grad hemma i m-ås
    stefan.f

    SvaraRadera