fredag 12 december 2014

Båttur och Papa Roger


 • Vi bokade oss på en båttur igår. En rundtur till fem öar och med två stopp för snorkling. Båten skulle gå klockan två så vi ombads att infinna oss på stranden vid 13:40. När klockan var 13:40 var vi på plats men det var inte båten.

- Ni får vänta lite, sa killen och det gjorde vi snällt. Vi väntade, vi väntade och vi väntade.
Det här är så typiskt för Thailand, för här gäller "thaitime". Man ska inte ha bråttom och man ska framför allt inte bli irriterad för det hjälper inte ett skit.


Det är bra träning för oss stressade svenskar som är så vana vid att planera, att skriva kalender och att ha koll på tillvaron. I Thailand gäller "thaitime". Här är det ingen som hetsar upp sig eller ber om ursäkt för att de kommer försent, här väntar man snällt på sin tur, i Thailand får man bara ett leende.


Så vi får allt bara acceptera det vi inte kan förändra!
Båten kom till slut, klockan 14:30.
Båtturen var inte den bästa vi har varit på men vi kom ut i alla fall och Bosse fick snorkla och se lite fisk. Vi hade bröd med oss och matade fiskarna med så då lockas de fram ordentligt.


På kvällen gick vi en sväng på bygatan och förbi Papa Rogers bar och vem står inte där i baren om inte Papa Roger själv! Det blev inget Hua Hin för honom, för som han själv sa på sin klingande finlandssvenska - nej, jag orka inte, jag är för trött nu.
När klockan var 21.30 kom han ut iklädd peruk, tomteluva och tomterock. Han gick genom baren och vid dörren öppnade han rocken och under har han ett förkläde som ser ut som ett raffset. Vilken cool gubbe, han är ändå snart 72 år.


När jag senare sitter och pratar med honom berättar han att hans mamma fortfarande lever och att hon fyllde 100 år i förra veckan.
Han säger också att han avslutade sin bar den sista oktober i år för att pensionera sig men att han nu dyker upp lite ibland för att "gästspela" Baren har han lämnat över till Mr Kay som äger Bananas som ligger vägg i vägg.
Han berättar också att han beställt 120 påsar med lite olika kex och godis i som han ska dela ut till öns alla barn den 24/12, då han är jultomte.

Kolla min film som jag tog på hans julshow KLICKA HÄR

Jag har haft inlägg om Papa Roger tidigare KLICKA HÄR

Hej från oss hos på Papa Rogers Bar


2 kommentarer:

 1. Tack för trevligt gratulationskort och hoppas ni får en fortsatt bra semester.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det hoppas jag vi får. God Jul till er alla från oss!

   Radera