tisdag 9 december 2014

Koh Samet, nu är vi här

En joggingtur längs med Beachroad och frukostbuffé på Apex hotell hann vi med innan vi lämnade Pattaya för att åka vidare till Ban Phe och två dagar hos våra svenska vänner Kicki och Jörgen.
En riktigt rolig kväll fick vi på Kickis Bar med vänner som vi träffat tidigare och några nya bekantskaper som kom från Finland. Finnen döpte genast om Pher till Stellan och lite senare på kvällen iklädde han sig själv rollen som den finska backhopparen Matti Nykänen. Med stor iver och inlevelse visade och förklarade han för oss på finska hur man gör när man hoppar backhoppning.
Vi hade riktigt roligt men fattade inte ett ord av allt han sa.

Vi har hyrt moppe ett par dagar och kört runt i området. Efter bara  ca 30 minuter hade vi den första punkan, men eftersom nästan alla åker moppe i Thailand så är det inte särskilt långt mellan verkstäderna och när en farang kommer med en punktering, ja då släpper de allt de har i händerna och hjälper snabbt till. 8 minuter och 120 bath senare var det fixat! Dom är otroliga.


Men innan mopparna var tillbaka lämnade hann vi med ytterligare en punktering, den lagningen tog kanske 1 minut längre tid att fixa men kostnaden var den samma.

Vi har fortsatt semestern med lugna dagar, med sol och bad och en himla massa god mat. Vatten- och lufttemperatur ligger på nästan samma gradantal, mellan 30-32 grader.

Råttjakt har vi haft också. En morgon när Bosse var på toa sprang det en råtta över golvet, in under toadörren och ut i sovrummet. Det var ingen liten mus om ni tror det, utan en råtta. Pher och jag blev klarvakna på en sekund och satte oss spikrakt upp, mitt i sängen och försökte hålla koll på vart det lilla otyget skulle ta vägen. Rätt som det var sprang den över golvet och in under tv bänken. Antagligen hade den tagit sig in via avloppsledningen för locket till golvbrunnen låg åt sidan. Fy fan, ni som följt oss tidigare i resdagboken vet ju att jag har världens råttfobi.


Färjan över till Koh Samet och så har några om möjligt ännu lugnare dagar passerat.
Jogging, bad, sol, mat och slapp. Kan man ha det bättre på semestern?

Redan första kvällen på Koh Samet gick vi till Papa Rogers bar men det visade sig att Papa Roger åkt på semester till Hua Hin så han fanns inte på plats, det var synd det för vi hade gärna presenterat honom för Bosse.


Idag på morgonen när jag gjort min joggingtur kom vi tillbaka precis lagom för att se när parkvaktarna (Koh Samet är en Nationalpark) hade flagghissning. Alla stod militäriskt uppställda och sjöng en sång under ceremonin. Därefter kom öns munkar förbi efter att de varit runt på sin dagliga "tiggarrunda" eller insamlingsrunda kanske låter bättre?
Ja, livet rullar på, en vecka av semestern har passerat och allt har sin gång....


Hej från oss på Koh Samet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar