tisdag 16 december 2014

Moppetur runt Koh Chang

Så har vi lämnat Koh Samet för den här gången och fortsätter nu vår resa vidare till Koh Chang.
Vi tog färjan från Koh Samet med avgångs tid klockan 10:00, men som jag skrivit i tidigare inlägg så gäller ju "thaitime" så när båten hade lagt ut kom några thailändare för sent släntrande ner till båten och då backade kapten snällt tillbaka färjan till kaj för att hämta upp dem, inte bara en gång utan tre gånger.

Vi hade bokat minibuss från Ban Phe till färjeläget Laem Ngob och den resan gick som på räls och tog knappt tre timmar.
På Koh Chang hade vi inget boende bokat så vi hoppade av taxin på White Sand Beach och så började letandet. Vi hittade till slut en länga med rum som verkligen ligger direkt på stranden, vi har ca 20 meter till strandkanten och 3 meter till poolkanten.

Dag två hyrde vi moppar och gav oss ut på långtur. Vi startade vid halv tio och var inte tillbaka igen förrän sen eftermiddag. Det blev drickastopp, lunchstopp, fotograferingstopp och glasstopp, 13 mil fick vi ihop, de ni !


Något som var riktigt kul att se var hur piren i Ban Bao har rustats upp. Den var jätte fin nu och alla båtar som låg utmed piren var i toppen skick. När vi var här senast (2006) var det inte fräscht för fem öre där.
Vi var nere på Corall Beach och såg när elefanterna och en liten elefant bebis badade i havet. Vi såg apor som klättrade på elledningarna och en apa som parkerat sig mitt på vägen när vi kom med mopparna.
En joggingtur innan solen försvann ner i havet hann jag med innan vi ny duschade och omklädda gick ner på stranden för att äta grillad red Snapper och stora prawns med sallad, bröd och olika såser. Det var riktigt mums.
Nu är det god natt för idag och det sista Pher sa innan han somnade var,
 - jag har fan ont på röven än ...

God Natt från oss på Koh Chang

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar