fredag 5 december 2014

Framme i Pattaya

3/12
Ungefär 24 timmar efter det att vi lämnat vårt hem i Timmernabben landade vi på Suvarnabhumi AirPort i Bangkok. Det är verkligen en jätte lång resa men nu är vi då äntligen framme. (Jag undrar om det kan ha med åldern att göra att det känns lite längre för varje gång vi åker?)
Hotellet, Page 10 är bra och ligger mitt i centrum med bara ca 150 meter till stranden.
Att boka hotell hemifrån är lite som att dra en lott, chansen att det blir en högvinst är bra mycket mindre än att dra en nitlott, men den här gången lyckades vi bra och fick till en vinst. Bosse däremot fick lite mer nitlott, men men, vi ska bara vara här tre nätter så det gör inte så mycket.

Thailand tog inte emot oss från sin bästa sida den här gången. Solen hade tagit skydd bakom molnen men värmen var i stort sett den samma som alltid, 29 grader kan vi ju inte klaga på.
Första dagen blev inte så mycket uträttat, men en sväng runt i omgivningarna blev det och vi kan konstatera att det mesta är sig likt. Efter lite god thaimat på Kiss och en fotmassage på våra jetlaggade fötter och ben så var vi ganska klara för sängen.


4/12
Dag två tillbringade vi på Jomtien Beach. Allt är sig likt även där så det där med att thailändska militären rensat upp och tagit bort alla solstolar stämmer inte alls.
Tre vita faranger (västerlänningar) och de thailändska strandförsäljarna flockas runt oss som flugorna kring en koskit. Men redan efter första dagen har vi uträttat allt som man ska på beachen. Vi har badat, solat, ätit popie, tengmo och majs, druckit icete och beer Chang, fixat fötterna och gjort manikyr och så handlat och prutat på diverse onödiga små saker ....japp, det var väl det mesta?
På eftermiddagen fick vi hålla oss under tak eftersom himlen öppnade sig och det fullkomligt vräkte ner regn, men på taket på vårt hotell finns en pool och poolbaren ligger under tak så det gick fint att tillbringa en stund där också.


På kvällen tog vi med Bosse till Walkingstreet. Vilken cirkus det är där alltså, helt otroligt.
Vi stod en stund och tittade på en kille som trollade med kort och cigaretter, han var suveränt duktig. Han tog fram Pher och tryckte ner fem glödande cigaretter i hans tröja och Sim Sala Bim så var de borta, och inte några brännmärken i tröjan fanns det heller!
Vi tog oss nästan hela gatan ner och förbi alla inkastare som vill att vi ska komma in på just deras ställe. Det är tokigt, det är galet och det är riktigt vimsigt men vi är i Pattaya, inte i Thailand.
En dag kvar i denna galna stad sen drar vi vidare mot landsbygden.
Imorgon är en ny dag, imorgon är det Kung Bhumibol Adulyadejs födelsedag.


5/12 
Idag har vi firat thailändska kungens 87 årsdag. 
Både Beach road och 2:road stängdes av från trafik och sen gick det massor av uppklädda och gulklädda människor i en jätte lång parad med de thailändska flaggorna viftande. Det var flera olika musikkårer som spelade och en liten kille gick med en jättestor trumma som han knappt orkade bära, han hade dessutom så stora skor att han knappt kunde gå, men fin var han och stolt.
Thailändarna är otroliga rojalister, de älskar verkligen sin kung.  


Jag har tidigare  skrivit ett blogginlägg som handlar om Thailands monark och vill du läsa det så KLICKA  HÄR

Hej So long från oss på födelsedagsfirande i The land of Smile

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar